30 Aralık 2010 Perşembe

Londra Dönüşü - 1

Londra'dan bugün döndüm... seyahatim hem inanılmaz güzel hem de inanılmaz yorucu geçti... hergün sabah 8:30 da otelden çıkıp 9:30 a kadar aralıksız gezdim.. ama yetmedi... tatilim süper geçmesine rağmen aslında çok yanlış bir zamanda gitmişim.. 26 Aralık günü tüm mağazalar "Boxing Day" dedikleri indirime girdi... Dünyanin dört bir yanından buraya gelmişler sanki... mağazalar açılmadan oluşan kuyruklar, kasalardaki sıralar, restoran önlerindeki kuyruklar ve caddelerdeki yoğunluk çok yorucuydu... Zaten resimlerden de anlaşılıyordur ne kadar yorgun olduğum...bir de hava cok soguktu.. hergün 5 kat giyinip ayağımda ki kar çizmeleriyle geziyordum.. neredeyse indirimden hiçbirsey alamayip sezon ürünlerine kalsam da ve donsam da mükemmel bir tatildi...
Efsane HARRODS!!!!

İnanılmaz bir mağaza... İnsanın hayal gücünü bile zorluyor... İçeri girince şoktan uzun bir süre kendime gelemedim... aklınıza ne geliyorsa herşey bölüm bölüm... kıyafet, ayakkabı, çanta, kozmetik, çocuk, oyuncak, evcıl hayvan, pasta, cupcake, yiğecek, çikolata, mutfak ve ev eşyaları, çam ağacı süsleri... günlerinizi sadece burada harcayabilirsiniz... neler aldığımı sormayın bile... ama 27 Aralık günü burası Harrods da indirime girdiği için içeride hareket etmek neredeyse imkansızdı.. kasalarda ki sıra korkunç olmasına rağmen "azim" dedim ve... :))



New Bond Street'den görüntüler...
Louis Vuitton...
Louis Vuitton'da indirim olmamasına rağmen içeri girmek için kuyruğa girmek gerekiyor!!!
mağazanın içi inanılmaz güzel.. zaten daha önce bir post umda buraya yer vermiştim.. mağaza 3 katlı ve inanılmaz büyük ve etkileyici... içeride resim cekmeye izin vermiyorlar... o yüzden merdivenlerden inerken tek bir resim çekebildim...
Dior...

miu miu...
Selfridge ve vitrinlerinden görüntüler...
Selfridge mağazasını anlata anlata bitiremedikleri kadar varmış gerçekten... Neredeyse yarım günümü burada harcadım.. fakat çok kalabalıktı... her bir marka bölümünde en az 100er kişilik sıralar oluşmuştu.. Ben ilk Christian Louboutin sırasına girmeyi tercih etsem de bana sıra geldiğinde hiçbir numara kalmamıştı.. ben bu sıradayken diğer taraflarda zaten hiçbirsey bırakmamışlar.. e bana da malesef sezondan birseyler almak düştü... Louis Vuitton ve Chanel de hiç indirim olmamasına rağmen kuyruklar mağaza dışlarına kadar taşıyordu...





26 Ocak Sabahı Selfridge saat 11:00 de açılacak olmasına ragmen saat 09:00 da mağazanın önünde inanılmaz bir kuyruk vardı.

Londra Postları Devam Edecek... :))

5 yorum:

shoe devotee dedi ki...

Bravo size, çok cesaretliymişsiniz. Ben Christmas döneminde asla alışverişe çıkmam. Daha doğrusu çıkmak isterim ama cesaret edemem. Çok hoş olmayan görüntüler yaşanabiliyor indirim zamanı Londra da. İndirimi görünce kadınların gözü dönüyor. Siz tadını çıkartmışsınız ne güzel. Ben bu dönemde alışverişimi internetten yapmayı tercih ediyorum. Yeni postları merakla bekliyorum.

Kürksever dedi ki...

Londra'da indirim zamanı insanlar gerçekten çıldırıyor! Ben de Harrods'un Haziran sonu başlayan yaz indirimine denk gelmiştim. Her yıl indirim açılışını bir ünlü yapıyor, o yıl SATC'den Kim Cattrall bir fayton arabayla gelmişti açılışa! Koca Harrods, arife günü Mahmutpaşa gibi kalabalıktı; fiyatlar sanki Mahmutpaşa fiyatlarıymış gibi her şey kapanın elinde kalıyordu!

Bir Rus kadın gördüm mesela, yanında bir bodyguard'ı ve bir şoförüyle, Room of Luxury'de parmağıyla işaret ediyordu 1000-1500 poundluk çantalara, arkada iki adam sanki süpermarketten kutu kola alır gibi atıyorlardı sepete!!!

*Ra dedi ki...

Londra seyehatin harika geçmiş.
Merakla bekliyordum :))
Ayakkabı hastalarından biri olarak senin Louboutinlere imrendim ve birazönce internetten sipariş verdim. Heyecanla beklemeye başladım :))
İyi seneler diliyorum sana.
Sevgilerimle...

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

diğer yazılar heyecanla bekleniyor:)

Rainbow Gatherer dedi ki...

ayyy bende gittim londraya bu sene , postlarımda gormussundur belki :) senide izlemeye aldım cnm :*