10 Ağustos 2010 Salı

Galata'nın butik ve tasarımcıları


Bahar Korçan Butik

Bahar Korçan’ın butiği Galata’nın en son konuklarından. Moda aleminin rüştünü ispat etmiş tasarımcılarından biri olan Korçan, zevkli döşenmiş bir loftu andıran butiğinde aynı zevkin ürünü giysiler sergiliyor. Burada, sınırlı sayıda üretilen Bahar Korçan tasarımlarının yanı sıra aksesuarlar, battaniye ve tabak gibi dekorasyona yönelik parçalar da bulunuyor. Bu sezon, şifon ve triko, dantel, ipek ve kadife gibi farklı dokuların bir arada kullanıldığı elbiseler mutlaka görülmeli. (0212) 243 73 20 Serdar-ı Ekrem Sokak 9, Galata Hafta içi ve cumartesi 09.30-19.00 arasında, pazar 13.00-19.00 arasında açık.

Laundromat

Laundromat, mimarlık formasyonlu iki moda tasarımcısı Öykü Thurston ve Yasemin Özeri’nin açtıkları, farklı konseptiyle kendine has duruşunu ortaya koyan bir butik. Daha önce Çukurcuma’daki Art.i.choke adlı butiğinde yaptığı keçeden tasarımlarıyla International Herald Tribune’ün moda kalemi Suzy Menkes’in bile ilgisine mazhar olan Öykü Thurston, burada da keçelere yer veriyor. Ortağı Yasemin Özeri ise, Galatamoda’da kendini kanıtlamış bir isim. Buranın en önemli özelliği, her odasında farklı bir tasarımcıyı keşfetme şansını sunuyor olması. Kudret Saka’nın erkek koleksiyonunu, Güneş Dericioğlu’nun deri çantalarını ve Elif Ergin’in başarılı kadın koleksiyonunu bir arada görmek için istikamet Laundromat. (0212) 249 98 92 Galip Dede Caddesi 93/B, Kuledibi Pazar hariç her gün 10.00-20.00, pazar 12.00-20.00 arasında açık.

İkinci El

Rukiye ve Ayşegül Arslan’ın işlettiği İkinci El’de eski namına ne ararsanız var. İkinci el eşya kalabalığı içinde alışveriş yapmayı sevenler için bulunmaz bir nimet. Avrupa’daki bit pazarlarını aratmayacak çeşitlilikteki eşya seçkisinde mutlaka beğenilecek bir parça bulunuyor. Porselen tabaklar, teneke kutular, gözlükler, plastik oyuncaklar ve muhtemelen aklınıza bile gelmeyecek olan bir sürü ıvır zıvır var. Dükkânın girişinde tavandan sarkan şapkalar bir harika. Ancak camların önündeki demir parmaklıklara sıkıştırılmış Chucky’vari bebek kafaları için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. (0212) 293 20 58 Tımarcı Sokak 8/A, Kuledibi Çarşamba ve cuma 13.00-20.30; pazar hariç diğer günler 11.00-20.30 arasında açık.

Paristexas

Koca koca markalı giysileri cep yakmayan fiyatlara almayı kim istemez? Hepimiz istediğimiz için Paristexas’a bayılıyoruz. Buraya her gidişimizde bizi şaşırtmayı başaran parçalarla karşılaşıyoruz. Elinizi askıya attığınızda karşılaştığınız Lanvin elbisenin gayet makul bir fiyata satıldığını görünce sevinç çığlıkları atmaktan başka yapacak bir şey kalmıyor. Marc Jacobs, Vera Wang, Diana Von Furstenberg, Alexander McQueen ve Jonathan Saunders burada bulacağınız markalardan sadece birkaçı. Başka markalarla karşılaşmak da olası. Butiğin en büyük sürprizlerinden bir tanesi de haftanın üç günü harika ayakkabı tasarımlarıyla kalpleri çalmış olan Ahmet Baytar’la karşılaşma fırsatı. (0212) 252 49 90 Camekan Sokak 4, Galata Her gün 12.00-20.00 arasında açık.

Second Chance

Model Ahu Yağtu’nun sahibi olduğu Second Chance, Küçük Bebek’ten Galata’ya taşındı. Yağtu’nun zevkini yansıtan ikinci el giysi ve aksesuarlara soracak olsak, onlar da kokoş Bebek’te olmaktansa eski ruhlu Galata’yı tercih ederlerdi. Second Chance’in ikinci elleri, ‘eski’ kategorisinde yer alamayacak kadar iyi durumdalar. Vintage gelinliklerden gece elbiselerine ve harikulade şapkalara kadar birçok zevke hitap eden parçalar mevcut. Türk tasarımcılara ait saç aksesuarlarının bulunduğu panoya da göz atmakta yarar var. (0212) 252 68 36 Camekan Sokak 1/3, Galata Pazartesi hariç her gün 11.30-20.00 arasında açık.

Aida Pekin Bihter

Ayda Pekin’in tasarladığı takılara ev sahipliği yapan dükkan, Maçka’dan Galata’ya transfer oldu. Buranın vitrini kadar duvardaki bakır tavşan da dikkat çekici. Pekin, kırmızı bir salıncağın üzerine oturttuğu bu tavşanı Bread&Butter fuarı için tasarlamış. Gümüş ağırlıklı koleksiyonlarındaki parçalarda, materyalin incecik kullanımı onlara mücevher görünütüsü veriyor. Broşlar, tarzlara farklı bir dokunuş katmak için harika seçim. (0212) 243 12 11 Serdar-ı Ekrem Sokak 44/A, Galata Pazar hariç her gün 11.00-19.00 arasında açık.

Adem&Havva

Adem&Havva’da etnik ve otantik çeşnisi bol giysi ve aksesuarlar satılıyor. Basma elbiseler, eşarplar ve çarıklar, butiğin ilk göze çarpan parçaları. Her biri Anadolu’dan getirilen kolye, küpe, bileklik ve yüzük gibi aksesuarları incelemek için bol vakte ihtiyacınız var. Hepsinde Anadolu’ya has bir detay ve renk söz konusu olduğu için beğenmemek elde değil. (0212) 245 05 51 Camekan Sokak 3/B, Kuledibi. Her gün 12.00-20.00 arasında açık.

Lastik Pabuç

Spor ayakkabıya karşı koyamıyorsanız Lastik Pabuç’a giderken iki kere düşünün çünkü burada aklınızı çelmek üzere sırada bekleyen birçok model var. Sahibi -daha önce Harvey Nichols’ın erkek satın alma departmanında çalışmış olan- Can Soylu, tam bir spor ayakkabı oburu olduğunu itiraf etmekten çekinmiyor. Sadece Lastik Pabuç’ta bulunan Alife ve Creative Recration markalı spor ayakkabılar, buranın kültleri. Common Projects, Balenciaga ve Kris Van Assche gibi tasarım ürünleri de burada. Arzu nesneleri sadece ayakkabıyla sınırlı değil. Sırt çantaları, güneş gözlükleri, tişörtler, sweat-shirt’ler ve kasklar görende tek bir duygu uyandırıyor: ‘Bunlara sahip olmalıyım!’ (0212) 293 79 23 Camekan Sokak 4/H, Galata Her gün 12.00-20.00 arasında açık.

Building

Kendilerini fikir mühendisi olarak tanımlayan üç arkadaşın hayata geçirdikleri Building projesi, deneyselliğiyle akılda yer eden bir mekân. Ön taraf kafe, arka taraf da tasarımcı kıyafetlerine ayrılan bir butik olunca moda düşkünlerinin bir an önce lokmalarını bitirmek isteyeceklerini tahmin edebiliyoruz. Multidisipliner Building’de mimari, moda, gastronomi ve endüstriyel tasarım bir arada. Leziz sangria ve akide votkalarının yanında oyuncak kamyonda gelen yer fıstıklarını, ilginç tapas çeşitlerini mutlaka deneyin. (0212) 243 07 17 Serdar-ı Ekrem Caddesi 27/A, Galata Her gün 10.00-23.00 arasında açık.

Sodapop

Genç Türk tasarımcıların neler yaptığını merak ediyorsanız Sodapop’un yolunu tutun. Burada ismini belki de hiç duymadığınız ama ürettiklerini beğenme ihtimalinizin yüksek olduğu birçok tasarımcıya rastlayabilirsiniz. Nefis grafik desenleriyle organik kıyafetleri daha da çok beğenmemize sebep olan Boa, eğlenceli pleksi aksesuarlarıyla Deniz Tekkül, pikselli görünümlü rengarenk kolyeleri ve broşlarıyla İlke Güzelsoy, parşömen çantalarıyla Kare Çanta ve nev-i şahsına münhasır etekleriyle 1001 İstanbul Sodapop’taki markalardan sadece birkaçı. Daha fazlası için küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk bu dükkanı ziyaret şart. (0212) 243 06 44 Camekan Sokak 10/A, Kuledibi Pazar hariç her gün 11.00-18.00 arasında açık.

Simay Bülbül

Deri gibi zor bir malzemeye getirdiği farklı yorumla tanıyoruz Simay Bülbül’ü. Tasarımcının elinde deri detayları, trikoları ve penyeleri zenginleştirmekte kullanılıyor. Sadece deri parçalarda, bu hantal malzemeyi kumaş inceliğinde kullanması büyük maharet. Bülbül’ün showroom’unda günlük kullanıma uygun kıyafetler ağırlıkta. Ancak, gece kıyafetleri de özel ilgiyi hak ediyor. Tasarımcı, gelinlik tasarımına getirdiği yenilikçi yaklaşımla avangard modeller arayanlara farklı seçenekler sunuyor. (0212) 292 78 99 Camekan Sokak 5/7, Galata Pazar hariç her gün 09.00-19.00 arasında açık.

Hiç yorum yok: